Sierpleister

Wat zijn sierpleisters?

Een sierpleister is stucwerk dat een muur een bepaalde structuur geeft. Sierpleisters zijn bijna niet stuk te krijgen, ze zijn daarom erg duurzaam. Pleisters zijn in allerlei vormen en kleuren te verkrijgen. Een veelvoorkomende sierpleister is bijvoorbeeld spachtelputz. Spachtelputz is een sierpleister met een korrelige structuur. Spachtelputz is erg makkelijk te reinigen. Deze sierpleister bestaat in veel verschillende kleuren en ook de korrelgrootte varieert. Niet elke spachtelputz muur is dus hetzelfde. Een andere veel voorkomende pleister is granol, granol heeft een grove structuur met groeven. Het kan op verschillende manieren aangebracht worden. De groeven kunnen bijvoorbeeld verticaal gezet worden, maar kunnen ook met draaiende bewegingen worden aangebracht.
Granol en spachtelputz zijn twee van de bekendere soorten pleisters. Er zijn echter nog veel meer soorten. En elke pleister kan op verschillende manieren aangebracht worden. Er zit dus veel variatie in de pleisters. Zo is er voor iedere woning of ruimte een pleister die goed pas.

Offerte aanvragen

Het kiezen van sierpleisters

Er zijn dus erg veel verschillende soorten sierpleisters. Welke pleister u kiest kan veel invloed hebben op het uiterlijk van uw woning. U moet dus uitkijken dat u geen overhaaste beslissing neemt. Welke keuze u maakt is vooral een kwestie van smaak. Dingen die u zichzelf af kunt vragen bij het kiezen van een pleister zijn bijvoorbeeld hoe goed uw muur te reinigen zal zijn en of het bij een ruimte past. Voor een badkamer kiezen de meeste mensen bijvoorbeeld een gladdere structuur als voor een slaapkamer.
Als u eenmaal een pleister heeft gekozen, dan is het enige dat nog rest het kiezen van een goede stukadoor die deze pleister voor u kan aanbrengen. Het is belangrijk dat u een stukadoor kiest die kennis heeft van zijn vak en goed naar uw wensen luistert. Goed stucwerk zal namelijk heel wat jaren invloed hebben op het uiterlijk van uw woning.

Contact opnemen

Informeer gerust naar de mogelijkheden. We helpen u graag verder door middel van een persoonlijke kennismaking.